Az új funkciónak köszönhetően mostantól értesíthetjük látogatóinkat a webáruházunk által használt cookie-k jelenlétéről.

Mivel webáruház-rendszerünk használ cookie-kat, így szükség lehet rá, hogy erről tájékoztassuk a látogatókat. A funkció aktiválása esetén a weboldal tetején meg fog jelenni egy új sáv a cookie-k használatáról, aminek a szövegét mi tudjuk beállítani. A sáv a Bezárás gombra való kattintással eltüntethető, és később (ugyanazon látogató esetén) már nem fog megjelenni.

A funkció a Beállítások –> Weboldal beállításai menüpont Alapbeállítások fülén aktiválható az “Értesítés a cookie-k használatáról” szöveg melletti “Aktiválás” jelölőnégyzetének kipipálásával. Mentés után webshop tetején az a szöveg fog megjelenni, ami az “Aktiválás” opció alatti mezőben lett megadva. A szöveg tetszés szerint módosítható.

cookie

A webáruház-rendszerünk jelenleg az alábbi funkciókhoz használ cookie-kat:

– A Piwik statisztikai modul működéséhez. A Piwik rendszere rögzíti, hogy mely felhasználó mikor és honnan érkezett a weboldalra, milyen aloldalakat látogatott, valamint hogy mennyi időt töltött ott.

– A Beállítások –> Weboldal beállításai menüpont Megjelenítési beállítások fülén a “Korlátozott böngészés aktiválása a webáruházban” funkció használata esetén. Ha a funkció aktív, a rendszer arról tárol el információt cookie formájában, hogy a látogató az adott böngészőből (/IP címről) már meglátogatta az oldalt, így nem fog neki legközelebb felugrani a figyelmeztető üzenet. (Csak a cookie törlése/törlődése után.)

– Az E-shop –> E-shop beállításai menüpont Alapbeállítások fülén az “A hozzáadott termékek megtartása a kosárban a böngésző bezárása után is” opció használata esetén. Ha a funkció aktív, a rendszer arról tárol el információt, hogy a vevő mely böngészőben milyen termékeket helyezett a kosárba. Az információt 15 napig tárolja abból a célból, hogy a vásárló a legközelebbi látogatásakor láthassa a korábban kosárba helyezett, de meg nem vásárolt termékeket.

– A cookie-értesítés használatához. Ha aktív a cookie-értesítés funkció, akkor a rendszer megjegyzi, hogy a látogató az adott böngészőből (/IP címről) bezárta-e az értesítésről szóló sávot. Ha bezárta, akkor az értesítés nem fog többé megjelenni.